zondag 14 maart 2010

Wentelteefjes




Ouderwetse wentelteefjes, wie eet ze nog?
Lief maakte vandaag de grap 'turn around bitches' toen ik hem dit voorschotelde. Engelsen noemen dit comfortfood en dat is het op een heerlijk luie zondag ook. Deze hebben net iets meer dan het gewone recept en dat proef je. Ik heb ze maar bij de lunch gezet want het ontbijt stellen we op zondag zo lang mogelijk uit!



Ingrediënten

- 4 casinoboterhammen wit (mogen al wat ouder zijn dan zijn ze lekker stevig)
- 50 ml room
- kaneel
- drupje vanille-essence
- scheutje melk
- klontje boter


Bereidingswijze

Meng de eieren met room, kaneel, vanille-essence en de melk in een grote schaal. Laat dit mengsel in de boterhammen trekken totdat je schaal bijna leeg lijkt. Smelt het klontje boter in de pan en bak de wentelteefjes om en om. Serveer met suiker of poedersuiker.

2 opmerkingen:

  1. zonder kaneel is het lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder zijn of haar eigen smaak. Als je het zonder kaneel lekkerder vind dan kan dat natuurlijk. Het kan bijv. ook zonder vanille-essence, maar dat vind ik juist weer lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen